Ρουβίκωνας: Σχετικά με τη συγκαλυπτική

Ρουβίκωνας: Σχετικά με τη συγκαλυπτική και επικίνδυνη διαχείριση παραβιαστικών συμπεριφορών

από | 29 Ιούλ, 2024

Ρουβίκωνας: Σχετικά με τη συγκαλυπτική και επικίνδυνη διαχείριση παραβιαστικών συμπεριφορών

Ρουβίκωνας: Σχετικά με τη συγκαλυπτική και επικίνδυνη διαχείριση παραβιαστικών συμπεριφορών μέλους της «Αλλότριας» και η θέση μας.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα και την παραπληροφόρηση που τα έχει συνοδεύσει, οφείλουμε να τοποθετηθούμε απέναντι σε αυτά, αφενός για να ξεκαθαρίσουμε και να διαχωρίσουμε τη θέση μας και αφετέρου για να καταδείξουμε την αδυναμία συνύπαρξης και συνεργασίας με την ομάδα «Αλλότρια», καθώς και την ανάγκη αποχώρησης της από την κατάληψη, λόγω αντισυντροφικών συμπεριφορών και επικίνδυνων χειρισμών που διέπραξαν αυτοβούλως.

Τα γεγονότα περιλαμβάνουν καταγγελίες από τουλάχιστον 7 διαφορετικές θηλυκότητες, οι οποίες αναφέρουν παρενοχλητικές και παραβιαστικές συμπεριφορές από τον Α., ανήλικο μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, το οποίο κατά τα φαινόμενα, δρούσε με αυτόν τον τρόπο επί σειρά μηνών, αποδεικνύοντας μια χρονικότητα, μια επαναληψιμότητα και ένα μοτίβο επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι σε ανήλικα κορίτσια. Λόγω της συγγένειας του με μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της ομάδας “Αλλότρια”, αλλά κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο η συγκεκριμένη ομάδα χειρίστηκε αυτές τις καταγγελίες και απέρριψε κάθε πιθανή συμμετοχή από εμάς, ουσιαστικά μας απέκλεισε συνειδητά απ’ αυτή τη διαδικασία, έχουμε οδηγηθεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι η ομάδα της “Αλλότριας”, ήθελε να συγκαλύψει αλλά και να υποβιβάσει τη σοβαρότητα των σεξιστικών και παραβιαστικών συμπεριφορών και μοτίβων του Α. κάτι που θα αναλυθεί και παρακάτω.

1. Αποκλεισμός μας από τις διαδικασίες

Το προηγούμενο Σάββατο 13/7 έρχεται στο φως μια καταγγελία από 6 θηλυκότητες για το μέλος της “Αλλότριας” τον Α.

Αμέσως μετά μέσω προσωπικών επαφών προσπαθούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί και να καλέσουμε κάποια διαδικασία όπου οι ομάδες που συμμετέχουν στην κατάληψη θα αποφασίσουν από κοινού πως θα κινηθούν σε σχέση με τα γεγονότα.

Απ’ τη στιγμή εκείνη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διαρκή αποκλεισμό από διαδικασίες που συζητούν το θέμα, από ενημερώσεις σχετικά με το θέμα και από κινήσεις που πραγματοποιούνται για το συγκεκριμένο θέμα από την ομάδα της «Αλλότριας» χωρίς τη συμμετοχή μας.

Έτσι την επόμενη μέρα Κυριακή – 14/7 πραγματοποιείται «έκτακτη» συνέλευση για το εν λόγω ζήτημα όπου δεν καλούμαστε. Μαθαίνοντας το, συνεχίζουμε να διαμηνύουμε ότι πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί να δούμε τι θα γίνει με το θέμα λαμβάνοντας συνέχεια τη σαφή άρνηση της συγκεκριμένης ομάδας και την απάντηση ότι θα ενημερωθείτε γενικά και αόριστα. Την Τρίτη 16/7 λαμβάνει χώρα στη κατάληψη η καθιερωμένη διαχειριστική συνέλευση του χώρου στην οποία συμμετέχουν όλες οι ομάδες. Θεωρώντας ότι το θέμα άπτεται της συγκεκριμένης συνέλευσης καθώς αφορά άτομο της κατάληψης, σύντροφος εκπροσωπώντας το Δυτικό Τομέα πηγαίνει στη συνέλευση να επαναλάβει ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα των καταγγελιών.

Ενώ η κουβέντα έχει ήδη ξεκινήσει μέλος της «Αλλότριας» φωνάζει έξω το σύντροφο από το Δυτικό τομέα του Ρουβίκωνα, λέγοντας του ότι αποφάσισαν να μην γίνει διαχειριστική συνέλευση σήμερα και θα γίνει μόνο πολιτική συνέλευση ενημέρωσης για το θέμα των καταγγελιών.

Στην κουβέντα έξω απ’ το χώρο της συνέλευσης του ‘πε λίγο πολύ ότι δεν είστε ευπρόσδεκτοι λόγω της διαφωνίας και του διαχωρισμού που είχαμε εκφράσει παλιότερα, ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτική συνέλευση στην κατάληψη που να ονομάζεται με το ίδιο όνομα με την κατάληψη, πέρα απ’ τη διαχειριστική – πολιτική συνέλευση του χώρου, δηλαδή μια συνέλευση που θα διαχειρίζεται την κατάληψη και πρακτικά και πολιτικά και θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες που απαρτίζουν την κατάληψη.

Επανερχόμαστε στη συνέλευση στις 16/7 και αφού λήγει η συζήτηση έξω από το χώρο με το σύντροφο, ο σύντροφος επιστρέφει μέσα για να πει αυτό που ήδη 3 μέρες τότε ζητούσαμε, δηλαδή να γίνει συνάντηση όλων των ομάδων της κατάληψης για να δούμε τι θα κάνουμε με το θέμα.

Πάλι λαμβάνουμε την απάντηση ότι ναι φυσικά πρέπει να γίνει, όποτε και ο σύντροφος αποχωρεί αφού όπως έλαβε ως απάντηση έξω από το χώρο αυτή η συνέλευση είχε σκοπό ενημέρωσης και δεν θα λάμβανε κάποια απόφαση.

Επίσης να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη συνέλευση είχε καλεστεί και παρευρέθηκε ομάδα εκτός κατάληψης να συμμετέχει χωρίς κάποιο προφανή λόγο και όχι ο Δυτικός τομέας του Ρουβίκωνα που συμμετέχει στη κατάληψη.

Την επόμενη μερα Τετάρτη 17/7 αφού και πάλι δεν λαμβάνουμε καμία ενημέρωση του ποτέ θα γίνει η κοινή διαδικασία για το ζήτημα των καταγγελιών ξαναστέλνουμε μήνυμα δίνοντας διορία μέχρι τη Κυριακή 21/7 να συζητηθεί το θέμα.

Τονίζουμε τη σοβαρότητα των καταγγελιών και ότι δεν γίνεται να παίρνονται αποφάσεις και να γίνονται ενέργειες χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα.

Στο μεταξύ μαθαίνουμε ότι και την Τετάρτη 17/7 πραγματοποιείται διαδικασία από την εν λόγω ομάδα και έχει φτιαχτεί ήδη ομάδα εργασίας που θα δει τι θα κάνει με το ζήτημα πάλι χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για τίποτα.

Αφού περνάνε οι μέρες και φυσικά δεν παίρνουμε καμία απάντηση για το ποτέ θα συζητηθεί το θέμα σε κοινή διαδικασία, αλλά κιόλας μαθαίνοντας ότι απ’ ότι φαίνεται έχουν πάρει αποφάσεις για το πως θα κινηθούν σε σχέση με τις καταγγελίες, ζητάμε ξανά και ξανά να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τι θα γίνει, έχοντας δώσει περιθώριο μέχρι τη Κυριακή 21/7. Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι αόριστες και οριακά εχθρικές και με λίγα λόγια λένε ότι είστε κάτι άλλο έχουμε διαχωριστεί πολιτικά και δεν έχουμε να συναποφασίσουμε μαζί σας τίποτα και ελάτε τη Τρίτη 23/7 (στη διαχειριστική συνέλευση) απλά να σας ενημερώσουμε.

Μια καταγγελία είχε σβηστεί από τη μία θηλυκότητα που όπως μάθαμε αργότερα ήταν λόγω απειλής του θύτη προς τη καταγγέλλουσα, κάτι που αρνούνταν συστηματικά τα άτομα της Αλλότριας και που αναγκάστηκαν να ομολογήσουν αργότερα, όπως και το γεγονός ότι ενώ γνώριζαν το λόγο που σβήστηκε η εν λόγω καταγγελία επέλεξαν να μην τη συμπεριλάβουν ως αποδεικτικό στοιχείο ενοχής για τον Α. με το επιχείρημα ότι σβήστηκε.

Ενώ είχε προηγηθεί συγκεκριμένη ερώτηση τις προηγούμενες μέρες από σύντροφο μέλος του δυτικού τομέα προς μέλος της ομάδας “Αλλότρια” σε «τσατ» της Διαχειριστικής συνέλευσης αν έχει τη συγκεκριμένη καταγγελία, γιατί αποτελούσε και τη σοβαρότερη.

Το συγκεκριμένο άτομο του απάντησε «ναι την έχω». Όταν ζήτησε να του τη στείλει, η απάντηση που έλαβε ήταν ένα ξερό «όχι».

Όταν ρώτησε γιατί «όχι» η απάντηση που ξαναέλαβε είναι «γιατί έτσι». Να πούμε ότι το συγκεκριμένο άτομο πιο πάνω όταν στάλθηκαν οι καταγγελίες έκανε ειρωνικό σχόλιο λέγοντας πως «έχουν υποστεί 7η φορά επεξεργασία».

Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα θεωρούμε πως επιχειρήθηκε απομόνωση προς το Δυτικό τομέα του Ρουβικώνα και εσκεμμένη συγκάλυψη και μη συμμετοχή μας στις διαδικασίες για την επίλυση του ζητήματος.

2. Προβληματική – συγκαλυπτική διαχείριση των καταγγελιών

Μετά την άκαρπη προσπάθεια επικοινωνίας που περιγράφηκε παραπάνω αποφασίσαμε ως ομάδα να πάμε στη διαχειριστική συνέλευση την Τρίτη 23/7, όπου διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτό που είχαμε ως εικόνα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η ομάδα “Αλλότρια” δεν έχει μόνο αποκρύψει και συγκαλύψει ένα κατ’ επανάληψη παραβιαστικό μοτίβο συμπεριφοράς, αλλά έχει εκθέσει τα ίδια τα ανήλικα θύματα και ακόμα ανήλικα άτομα της ίδιας τους της ομάδας. Τα συμπεράσματα που βγήκαν απ’ τη συγκεκριμένη κουβέντα είναι ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν καταλάβει τίποτα, για τους προβληματικούς χειρισμούς που διέπραξαν όπως και ότι ακόμα και την ύστατη στιγμή προσπαθούσαν να τους υπερασπίσουν. Είχαν επιλέξει συνειδητά να αποκρύπτουν την ύπαρξη της 7ης καταγγελίας που σβήστηκε μετά από απειλές του θύτη προς την καταγγέλλουσα, όπως και επίσης να συνεχίζουν να προασπίζουν τις επιλογές τους.

Ο τρόπος χειρισμού και οι επιλογές σ’ αυτή την υπόθεση που μας έχουν αφήσει άναυδους, πασχίζοντας να καταλάβουμε πως μια απαρτία ενήλικων ανθρώπων αποδέχεται και εγκρίνει σε συνέλευση τους τα παρακάτω πράγματα:

1. Να σπάσει την ανωνυμία των ανώνυμων καταγγελιών.

2. Να απευθυνθεί στον καταγγελλόμενο θύτη για να τους υποδείξει τις καταγγέλλουσες και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

3. Να παραπέμψει την επικοινωνία με τις ανήλικες καταγγέλλουσες σε ένα εξίσου ανήλικο μέλος τους.

4. Να εγκρίνει την επικοινωνία με τις καταγγέλλουσες μέσω μηνύματος, για να δώσει αναφορά πίσω στην συνέλευση, αφήνοντας το εκτεθειμένο και απροστάτευτο απέναντι σε μια τόσο δύσκολη υπόθεση.

5. Να εκθέσει ακόμα περισσότερο και να επανατραυματίσει ανήλικο θύμα, με αποκορύφωση την λεκτική επίθεση και τον εκβιασμό με δικαστήρια που υπέστη από τον πατέρα του θύτη και μέλος της ομάδας “Αλλότριας”.

Εκθέτοντας όλους αυτούς τους προβληματισμούς στη συνέλευση που βρεθήκαμε, κάναμε σαφές στην ομάδα “Αλλότρια” ότι με τα άτομα που λειτούργησαν κατ’ αυτό το τρόπο δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε σε κανένα πλαίσιο και καλά θα κάνουν αν έχουν τον ελάχιστο αυτοσεβασμό και τον ελάχιστο σεβασμό προς τα θύματα να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

3. Νέες αποκαλύψεις

Την επόμενη μέρα της συνέλευσης που παρευρεθήκαμε, μια από τις καταγγέλλουσες ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας αυτοβούλως. Όσα μας περιέγραψε επιβεβαιώνουν ακόμα περισσότερο τις ελεεινές πρακτικές που ακολούθησε η ομάδα της “Αλλότριας”.

Συνοπτικά θα αναφέρουμε πως:

(α) επιχειρήθηκε φίμωση των καταγγελλουσών από τον πατέρα και μέλος της “Αλλότριας” με λεκτικές απειλές και απειλές για προσφυγή στα δικαστήρια από μεριάς του.

(β) επιχειρήθηκε πατροναρίσμα ανηλίκων από μέλη της “Αλλότριας” με ατάκες του στυλ «είστε ανήλικα δεν ξέρετε τι πάει να πει παρενόχληση».

(γ) επιχειρήθηκε απόκρυψη και μη συμπερίληψη της 7ης καταγγελίας που σβήστηκε μετά από απειλές του θύτη Α. προς τη καταγγέλλουσα.

(δ) επιχειρήθηκε εκ νέου πατρονάρισμα ανηλίκων και εκφοβισμός τους απ’ το σύνολο της “Αλλότριας” καθώς τέθηκε στις καταγγέλλουσες ότι η “Αλλότρια” είναι αυτή που θα βάλει τους όρους για το πως θα συζητηθεί το θέμα κι αφού οι καταγγέλλουσες και η παρέα τους δεν αποτελούν κάποια συγκροτημένη ομάδα έχουν ισχνότερο λόγο στην όλη διαδικασία.

4. Κάποια σχόλια για το κείμενο της «Αλλότριας» σε σχέση με τα γεγονότα

Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό προβληματικών χειρισμών έρχεται να προστεθεί και το κείμενο της ομάδας “Αλλότρια” το οποίο ουσιαστικά απαντάει στο κείμενο των καταγγελλουσών.

Εδώ να δηλώσουμε ότι την Τρίτη 23/7 στη συνέλευση που βρεθήκαμε δηλώσαμε ρητά ότι το κείμενο αυτό που φέρει την υπογραφή της κατάληψης εκτός από προβληματικό είναι και εκτός διαδικασιών να βγει, καθώς δεν συμπεριλαμβάνει τη συναίνεση όλων των ομάδων της κατάληψης, κάτι που φυσικά δεν έλαβαν υπόψη τους και το δημοσίευσαν κανονικά.

Θα κάνουμε κάποια σχόλια συνοπτικά:

(α) Η έκτακτη συνέλευση που αναφέρουν πως καλέστηκε την Κυριακή – 14/7 και παρουσιάζεται σαν έκτακτη συνέλευση της κατάληψης δεν είχε κανένα τέτοιο πρόσημο, καθώς επρόκειτο μόνο για έκτακτη συνέλευση της ομάδας “Αλλότριας”. Στη συγκεκριμένη συνέλευση ο καταγγελλόμενος Α. αποκάλυψε τα ονόματα των καταγγελλουσών το οποίο οδήγησε αμέσως μετά στην προβληματική επικοινωνία ανήλικου μέλους της κατάληψης, μετά από απόφαση της συνέλευσης, με τις καταγγέλλουσες.

(β) αναφέρουν πως το ανήλικο μέλος τους, που οι ίδιοι εξέθεσαν σε μια τέτοια διαδικασία, απειλήθηκε από «εκπροσώπους» των καταγγελλουσών κάτι το οποίο είναι ψευδές όπως μάθαμε αργότερα.

(γ) δεν αναφέρουν πουθενά το λόγο που σβήστηκε μία απ’ τις καταγγελίες (λόγω απειλής του θύτη Α. προς τη μια καταγγέλλουσα).

(δ) δεν αναφέρουν πουθενά τις άλλες πτυχές της προβληματικής διαχείρισης τους, ούτε τις απειλές του πατέρα του θύτη Α. και μέλους της “Αλλότριας” προς τις καταγγέλλουσες, καθώς η εκτίμηση μας είναι πως τις γνωρίζουν.

(ε) αναφέρεται ότι έγινε κοινή συνέλευση με όλες τις ομάδες του χώρου υπονοώντας πως συμφώνησαν με το συγκεκριμένο κείμενο ή τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Δεν αναφέρονται πουθενά στο ότι αυτό το κείμενο δεν αποτελεί προϊόν κοινής διαδικασίας όλης της κατάληψης.

Καταλήγοντας θεωρούμε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από την ομάδα “Αλλότρια” έχει υπάρξει αδύναμος ως προς την κατανόηση, ανεπαρκής ως προς την διαχείριση, ουδόλως υποστηρικτικός ως προς τα θύματα και επικίνδυνος ως προς το τελικό αποτέλεσμα, απέναντι στους πάντες. Έχουμε επίσης λόγους να πιστεύουμε ότι η “Αλλότρια” αποτελεί τροχοπέδη για τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια της κατάληψης. Πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να συντονιστεί μια ανταπόκριση, η οποία θα εξασφαλίζει το καλώς έχειν όλων των εμπλεκόμενων ατόμων και την ίδιας της κατάληψης.

Παρ’ όλο που όλα αυτά μας έχουν αφήσει άναυδους, δεν θα μας αφήσουν και άπραγους. Γιατί εκτός από τον τρομακτικά κακό χειρισμό στην υπόθεση, εδώ υπάρχει και ένα ακόμα επίπεδο παραβίασης. Αυτό της συμφωνίας μας για ισοτιμία , συνεργασία, συνύπαρξη και συντροφικότητα με την ομάδα του Δυτικού Τομέα του Ρουβίκωνα, η οποία συστεγάζεται στην ίδια κατάληψη και η οποία ήταν αυτή που στην πραγματικότητα αναβίωσε τον χώρο, την άνοιξη του 2023, και έμπρακτα στήριξε από την πρώτη στιγμή την συνύπαρξη διαφόρων ομάδων κάτω από την ίδια στέγη.

Παρόλες τις προσπάθειές μας, η “Αλλότρια” απέφυγε κάθε επικοινωνία μαζί μας και απέρριψε οποιαδήποτε συμμετοχή μας στην υπόθεση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διάσπαση και προσθέτοντας την παράμετρο του ρίσκου και της επικίνδυνης άγνοιας. Η αποχώρηση της ομάδας “Αλλότριας” αποτελεί πια μονόδρομο και απαραίτητη συνθήκη για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία της κατάληψης.

Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων και καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το Ελευθεριακό Κίνημα.

Δυτικός τομέας Ρουβίκωνα

Φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα

Πηγή: rouvikonas.gr

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Νεάπολη Θεσ/νίκης | Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία (15/9, 12.00)

Νεάπολη Θεσ/νίκης | Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία (15/9, 12.00) Σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης καλεί η Ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται επ'...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Ν. Χανιώτη ,στο Παλαιό Φάληρο

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Ν. Χανιώτη ,στο Παλαιό Φάληρο Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Ν. Χανιώτη ,στο Παλαιό Φάληρο, συνιδιοκτήτη του εστιατορίου Spilia στη Μύκονο. Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στο εστιατόριο Spilia! Ο αγώνας των εργαζομένων δεν...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση σε εκδήλωση του Υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση σε εκδήλωση του Υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη Ρουβίκωνας: Παρέμβαση σε εκδήλωση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην ιδιωτική του σχολή Ελληνική Αγωγή στους Αμπελοκήπους. ΝΔ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΤΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ρουβίκωνας...

Οριζόντια Κίνηση | Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο

Οριζόντια Κίνηση | Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο Σε συνεχή κίνηση με ορίζοντα την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την αυτοπαρουσίαση της ομάδας “Οριζόντια Κίνηση-Για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό”, η οποία δρα στην πόλη...

Ανακοίνωση της κατάληψης Libertatia σχετικά με την τελευταία αστυνομική επιχείρηση

Ανακοίνωση της κατάληψης Libertatia σχετικά με την τελευταία αστυνομική επιχείρηση. Το μεσημέρι της Τετάρτης 28/8 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο της κατάληψης Libertatia με την πρόφαση ότι ήρθαν να ελέγξουν για την πραγματοποίηση παράνομων εργασιών μετά από...

Μαθαίνοντας από την αποτυχία – Μια συνέντευξη με την ομάδα «Αναρχική Αλληλεγγύη»

Μαθαίνοντας από την αποτυχία - Μια συνέντευξη με την ομάδα «Αναρχική Αλληλεγγύη» Η Anarchist Yondae (Αναρχική Αλληλεγγύη) είναι ένας οργανωμένος συνασπισμός επαναστατών αναρχικών στη Νότια Κορέα. Τους τελευταίους μήνες έχουν οργανώσει ομάδες μελέτης, έχουν μεταφράσει...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στη κρατική δολοφονία του Κ.Μανιουδάκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στη κρατική δολοφονία του Κ.Μανιουδάκη Αναδημοσιέυουμε το κάλεσμα της συλλογικότητας "Ανάρες, ομάδα δράσης & αλληλεγγύης" για τον 1 χρόνο απο την  δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη απο αστυνομικούς στην Κρήτη. 1 χρόνος από...

Ο Εσπεσιφισμός ενώπιον των επικριτικών του

Ο Εσπεσιφισμός ενώπιον των επικριτικών του Παρουσιάζουμε εδώ τη μετάφραση ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου 2024 στο πρόσφατα αναγεννημένο ισπανικό αναρχικό περιοδικό Regeneración Libertaria. Το περιοδικό περιγράφει τον εαυτό του ως "ένα portal για την...

Δασικές πυρκαγιές ή η παράνοια συνεχίζεται…

Δασικές πυρκαγιές ή η παράνοια συνεχίζεται… Άρθρο του δασολόγου Δρ Γεώργιου Καρέτσου για το dasarxeio.com. Η απογοήτευση και στο τέλος η αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν όταν βλέπεις και διαισθάνεσαι ότι η επανάληψη τραγικών γεγονότων συνεχίζεται με την...

Για την αναγραφή ναζιστικών συμβόλων στις Ακυβέρνητες Πολιτείες | Ανακοίνωση των Ελευθεριακών Εκδόσεων Κουρσάλ

Για την αναγραφή ναζιστικών συμβόλων στις Ακυβέρνητες Πολιτείες | Ανακοίνωση των Ελευθεριακών Εκδόσεων Κουρσάλ. Την Τρίτη 27 Αυγούστου, εργαζόμενοι του συνεργατικού βιβλιοπωλείου και έδρα των εκδόσεων «Ακυβέρνητες Πολιτείες» είδαν ναζιστικά σύμβολα γραμμένα με σπρέι...